Nový projekt JIC a firmy Microsoft MIC Minutes pomůže studentům a začínajícím podnikatelům

03.12.2010 08:54

Ve středu 3. prosince 2010 v podvečer se v Brně v rámci MIC Minutes představilo odborné porotě 7 projektů začínajících podnikatelů či studentů. Akce jim umožnila získat rychlou zpětnou vazbu na jejich podnikatelské záměry i korekci zacílení projektů, čímž mohou zabránit zbytečným chybám, které mladí podnikatelé nebo studenti dělají. Další MIC Minutes se uskuteční v březnu 2011.

Pro vystoupení před panelem odborníků bylo vybráno celkem 7 projektů, které byly během středečního podvečera prezentovány začínajícími podnikateli i studenty. Převážnou část tvořily záměry z oblasti informačních technologií. V komisi zasedli jak ředitelé firem, tak zkušení konzultanti, například Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra nebo Štěpán Bechynský či Filip Řehořík ze společnosti Microsoft.

Těm, kteří prezentovali zatím jen ideu, odborná komise MIC Minutes poskytla pádné argumenty, proč se do projektu vůbec pustit, jaké jsou dnes tržní příležitosti, nebo proč projekt raději dále nerozvíjet.

Od MIC Minutes jsme očekávali, že odhalí největší slabiny našeho projektu. Komise nám poskytla cenné rady, díky kterým teď víme, na co se více soustředit a kde všude lze naši aplikaci uplatnit. Díky této akci jsme se utvrdili, že náš projekt může být úspěšný,“ komentuje přínosy akce pro svůj projekt David Šiška z týmu Redzone, jeden z účastníků akce.

MIC Minutes pořádá Microsoft inovační centrum Brno. Další MIC Minutes se uskuteční 17. března 2011. Přihlašovat se lze přes www.msic.cz, kde je rovněž více informací o samotné akci.

 

Martin Novák prezentuje svůj podnikatelský záměr před odbornou komisí 

Odborná komise diskutuje nad jedním z projektů

 

Home jdi nahoru